Τρείς δημοτικοί αστυνόμοι που είχαν προσληφθεί το έτος 2005 μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, για την πρόσληση ένστολου προσωπικού στο Δήμο Ροδίων, βρέθηκαν μετά από έρευνα που προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος δημόσιας λειτουργού, να έχουν κάνει χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου.
Το γεγονός έχει προκαλέσει θόρυβο στο Δήμο Ρόδου και στη Δημοτική Αστυνομία ενώ έως το τέλος της εβδομάδας οι τρείς δημοτικοί αστυνόμοι θα υποβάλουν απολογητικά υπομνήματα ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έχει αναλάβει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου και την άσκηση σχετικών ποινικών διώξεων.
Κατά μια εκδοχή η χρήση των πλαστών απολυτηρίων λυκείου με τα οποία οι δημοτικοί αστυνόμοι εξασφάλισαν την πρόσληψη τους, συγκεντρώνοντας περισσότερα μόρια έναντι των συνυποψηφίων τους, έχει ήδη υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αντιμετωπίζει την υπόθεση ως κακούργημα διότι το οικονομικό όφελος καθενός εξ’ αυτών και συγκεκριμένα το ύψος των αποδοχών τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ετησίως και συνολικά τα 73.000 ευρώ.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε με μια ανώνυμη επιστολή με την οποία καταγγέλθηκε δημόσιος λειτουργός σε υπηρεσία αυξημένης ευθύνης για μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό.
Ο ανώνυμος επιστολογράφος σε καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο ΑΣΕΠ, στους Βουλευτές του νομού, στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο Ροδίων και στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων διατείνεται ότι σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το έτος 2004 για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων διαπίστωσε ότι ένας φίλος του και συνυποψήφιος του στη διαδικασία, παρότι ήταν από τους χειρότερους μαθητές στο σχολείο, είχε παρουσιάσει απολυτήριο με βαθμό άνω του 18.
Το γεγονός, όπως είχε υποστηρίξει, συζήτησε με το δημόσιο λειτουργό ο οποίος την επομένη σε νέα συνάντηση τους φέρεται να του κανόνισε συνάντηση με ένα τρίτο πρόσωπο σε καφετέρεια της πόλης στον οποίο παρέδωσε 1000 ευρώ προκειμένου να του εκδώσει πλαστό απολυτήριο λυκείου και να προκριθεί έναντι των συνυποψηφίων του στον ίδιο διαγωνισμό. Η αναλυτική του βαθμολογία αλλάχτηκε προς τα πάνω και ο τελικός του βαθμός διαμορφώθηκε στο 18,7.
Ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια πήρε το πλαστό απολυτήριο στο δημόσιο λειτουργό ο οποίος το θεώρησε ως προς τη γνησιότητα του σε άλλο δημόσιο λειτουργό της ίδιας υπηρεσίας. Εν συνεχεία διατείνεται ότι του παρέδωσε το πρωτότυπο απολυτήριο του, το άλλαξε με το πλαστό και τροποποίησε την αίτηση του.
Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του τα ανωτέρω ο οποίος εξοργισμένος του ζήτησε να αποσύρει το πλαστό έγγραφο από το φάκελο του, πράγμα που έκανε.
Στο διαγωνισμό που ακολούθησε όπως ισχυρίζεται, πέρασαν όσοι είχαν ευνοηθεί από το δημόσιο λειτουργό.
Οι ισχυρισμοί αυτοί αναμένεται να οδηγήσουν σε Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αληθείς ή ψευδείς. Στην πορεία της έρευνας κατασχέθηκαν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων και ελέγχθηκαν ένας προς έναν.
Πηγή: dimokratiki