Επαναλειτουργεί το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Βιοτοξινών στη Θεσσαλονίκη το οποίο τον Ιανουάριο είχε ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του. Μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το εργαστήριο λειτουργεί ξανά και προχωρά στην εξέταση δειγμάτων καθώς καθώς ξεκίνησαν οι προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού. 

Δεκάδες χιλιάδες τόνοι μυδιών και άλλων οστρακοειδών αλιεύονται ετησίως στη Θεσσαλονίκη. Tο 90% αυτής της παραγωγής εξάγεται σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της παραγωγής των μυδιών και των άλλων οστρακοειδών διαδραματίζει το Εθνικό Εργαστήριο.

Η επαναλειτουργία του Εργαστηρίου γίνεται γνωστή με έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και Κ. Κουκοδήμος και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ  Α. Κολοκοτρώνης, επισημαίνοντας ότι «η διακοπή της λειτουργίας του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους μυδοκαλλιεργητές, οι οποίοι αυτή την περίοδο μαζεύουν μύδια για εξαγωγή».