Καθήλωσε χθες το μοναδικό εναέριο θέαμα των Drones που σχημάτισαν εντυπωσιακές «χορογραφίες» στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης και έδωσαν την καλύτερη «πάσα» στους Gipsy Kings featuring Nicolas Reyes που με τη συναυλία τους ξεσήκωσαν τους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Το Drone Light Show προσέφερε στους επισκέπτες της ΔΕΘ μία μοναδική εμπειρία φωτός και κίνησης, που θα επαναληφθεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή η εκκίνηση των Music Events στην Πύλη του Τόξου ΧΑΝΘ με τους Gipsy Kings featuring Nicolas Reyes «μαγνήτισε» τους επισκέπτες της ΔΕΘ και η σημερινή συνέχεια των συναυλιών αναμένεται συναρπαστική. Στις 21:30 τη σκηνή των Μusic Events θα «καταλάβει» το Γερμανικό συγκρότημα των Bananafishbones, που τους συνοδεύουν ο DJ «The Micronaut» από τη Λειψία και η Kiki Botonaki, ενώ τη βραδιά θα κλείσει ο DJ Ison, γνωστός και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των φεστιβάλ Reworks Festival και Reworks Agora. Τις συναυλίες οι επισκέπτες τις παρακολουθούν δωρεάν, μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην 88η ΔΕΘ.

Στο περίπτερο της Γερμανίας, Τιμώμενης Χώρας της 88ης ΔΕΘ (13), πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ ενδεικτικά σήμερα από τις 18:45-19:30 η Kosmocar / Volkswagen διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “Astypalea Smart & Sustainable Island: Transforming Astypalea through an innovative mobility ecosystem”.

Από σήμερα αυξάνεται και ο αθλητικός «παλμός» της 88ης ΔΕΘ, καθώς εκκινούν οι αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 με Αγώνες Αγοριών Κ10/Κ12 με τις ομάδες του Πανοράματος (με δυο ομάδες), Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέα Τριανδρίας (με δυο ομάδες), Φοίνικα Τούμπας (με δυο ομάδες) και Ηρακλή. Οι αγώνες ποδοσφαίρου διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.), που συμμετέχει στην 88η ΔΕΘ με κεντρικό μήνυμα «Βάζω τον Αθλητισμό στη ζωή μου» και παρουσιάζει στο Περίπτερο 1 την πλούσια δράση του, καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Το περίπτερο του Υ.ΠΑΙ.Θ. φιλοξενεί και την πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα «e-Kouros», μέσω της οποίας έχει ξεκινήσει η πλήρης χαρτογράφηση του Αθλητισμού, αλλά και τις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος #BeActiveHellas, που στόχο έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση.

Παράλληλα το «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» συνεχίζεται στους χώρους της ΔΕΘ, με περισσότερα από 1.000 μικρά και μεγάλα δώρα να περιμένουν τους επισκέπτες. Καθημερινά περισσότερα από 100 μαγνητάκια, με το λογότυπο της ΔΕΘ-HELEXPO και το σύμβολό της, τον πύργο του ΟΤΕ, τοποθετούνται σε όλους τους χώρους της ΔΕΘ. Όσοι βρίσκουν τα μαγνητάκια του κρυμμένου θησαυρού, σκανάρουν το QR code και βλέπουν άμεσα τι κέρδισαν. Όλα τα μαγνητάκια κερδίζουν μικρά ή μεγάλα δώρα.

Στο Περίπτερο 6 στις 18:30 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 4 συνταγές από ισάριθμους Δήμους «τρατάρει» τους επισκέπτες της ΔΕΘ. Ειδικότερα, οι Δήμοι Αμφιλοχίας, Πύργου, Ήλιδας και Ξηρομέρου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά εδέσματα τους. Καθημερινά την ίδια ώρα στο περίπτερο 6 θα πραγματοποιείται η γιορτή γευσιγνωσίας από τις Περιφέρειες.

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων της 88ης ΔΕΘ: https://thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας, Γερμανίας: https://www.thessalonikifair.gr/sites/default/files/2024/0905/TIF_Programme_Theme_days_2024.pdf

Σήμερα Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας της 88ης ΔΕΘ είναι 16:00 με 22:00.

Πηγή: ΑΠΕ