«Σοκαρίστηκα! Είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού. Φοβήθηκα, γιατί πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο στη ζωή μου… Νιώθω κι εγώ τύψεις. Άδικα έφυγε το παιδί από τη ζωή. Δεν φταίω εγώ, αλλά και πάλι συλλυπητήρια στους γονείς», λέει ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού του λούνα παρκ της Χαλκιδικής, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Ο χειριστής υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα της τραγωδίας.

«Πήγα απλά να βγάλω μεροκάματο, για να μεγαλώσω το παιδί μου. Είχε κάποια μπλε και κίτρινα καρεκλάκια, δούλευαν μόνο τα ροζ κι εκείνη την ημέρα τα παιδιά έκατσαν στα μπλε. Αυτός μου είχε πει να βάζω άτομα μόνο στα ροζ, γι’ αυτό άλλαξα τα παιδιά καρεκλάκια. Η ταχύτητα ήταν κανονική. Μου είχαν πει από 50 έως 60 το πολύ. Την ώρα που είπε η μαμά του “πιο σιγά”, πήγα να το χαμηλώσω και είδα το παιδί στον αέρα», είπε.

«Είχα πάθει σοκ. Τρόμαξα εκείνη την ώρα, μου είπαν να φύγω γιατί θα με λιντσάρουν. Έφυγα πίσω από το πάρκο, ήπια νερό, ηρέμησα. Ξαναγύρισα και είπαν να φύγω σπίτι να μην με δει κανείς. Μου το είπε το παιδί που δουλεύει χρόνια μαζί του (σ.σ.: τον ιδιοκτήτη). Πήγα σπίτι και εκείνη την ώρα μου είπαν να μαζέψω τα ρούχα μου και να με φέρουν στο Κιλκίς και να κρυφτώ για 48 ώρες» είπε ακόμα, ερωτηθείς γιατί έφυγε μετά το δυστύχημα.

Τριπλή εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη

Τριπλή εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ, που βρισκόταν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης από τη Βέροια πριν από μία εβδομάδα.

Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα αυτό καθαυτό, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε, για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο «κάδρο» των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.