Τριπλή εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης από τη Βέροια πριν από μία εβδομάδα.

Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα αυτό καθαυτό, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο «κάδρο» των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης, ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.

Αναλαμβάνει τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ ο Αλέξης Κούγιας

Την ίδια ώρα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες αυτού, επέλεξε ο ιδιοκτήτης του επίδικου Λούνα Παρκ, Κ.Ε., όπως αναλάβει, μαζί με τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Ευρυσθένη Κοσκινά και Κωνσταντίνο Γραμματικό, για να βοηθήσει τις δικαστικές αρχές, ώστε να αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη και να σταματήσει αυτή η κατακρεούργηση του τεκμηρίου αθωότητος του κ. Κ.Ε. από όλους όσους καθημερινά, εντελώς μεροληπτικά, παρουσιάζουν στα ΜΜΕ το τι ακριβώς συνέβη και έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος 19χρονος Γ.Κ.

Ο κ. κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ανά πάσα στιγμή, είναι ηλικίας 58 ετών, έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε παράνομη πράξη και ασκούσε μέχρι την ημέρα του ατυχήματος, με εντελώς νόμιμο τρόπο, το επάγγελμά του επί 36 συνεχή χρόνια.

Στη συγκεκριμένη κωμόπολη της Χαλκιδικής, το συγκεκριμένο Λούνα Παρκ έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες ανήλικα παιδιά και χιλιάδες ενήλικους χρήστες των παιχνιδιών, επί 18 συνεχή έτη».

Στον εισαγγελέα Πολυγύρου ο πατέρας του άτυχου 19χρονου

Στο μεταξύ, το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Πολυγύρου πέρασε το πρωί ο πατέρας του άτυχου 19χρονου. Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους της οικογενείας, προσκόμισε στον εισαγγελέα έγγραφα που συνδέονται με τις συνθήκες ασφάλειας των εγκαταστάσεων αλλά και το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ. Σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού από τη Βέροια, το λούνα παρκ λειτουργούσε με υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις που απαιτούνται από τον νόμο, ενώ ο ίδιος έθιξε την ακαταλληλότητα του μοιραίου παιχνιδιού (Crazy Dance).

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις […]. Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα που συμπληρωματικά αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Αρκετών», ανέφερε μεταξύ άλλων.