Ολοένα και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες λειτουργίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Σύμφωνα με το δελτίο του OPEN, ο ιδοκτήτης έκλεβε ρέυμα από κολώνα της ΔΕΗ για να λειτουργήσει το δεύτερο λούνα πάρκ που λειτουργούσε, ενώ έβασε ακόμα και τον ανήλικο γιο του να χειρίζεται το μηχάνημα.

Εξάλλου, ένας χειριστής παιχνιδιών στο ίδιο λούνα παρκ επιβεβαίωσε ότι τα παιχνίδια λειτουργούσαν χωρίς πιστοποίηση και κάποια άδεια, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ οδηγίες και εκπαίδευση στο πως να γίνει σωστά ο χειρισμός των παιχνιδιών.

Ο έλεγχος που δεν έγινε

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για κρίσιμα έγγραφα για το μοιραίο μηχάνημα.

Συγκεκριμένα, το Star αποκαλύπτει την έκθεση τεχνικού ελέγχου της πιστοποιημένης εταιρίας που είχε αναλάβει να ελέγξει τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο τεχνικός έλεγχος έγινε τον Αύγουστο του 2023, Δεκέμβριο εκδόθηκε το πιστοποιητικό, και είχε οριστεί ημερομηνία επόμενου τεχνικού ελέγχου για τις 4 Απριλίου του 2024.

Ωστόσο, αυτός ο έλεγχος φέρεται να μην έγινε. Απο τότε και μετά, το λούνα παρκ δούλευε για τέσσερις μήνες με ληγμένη πιστοποίηση, όπως δήλωσε και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας στο Star.

Υπάρχει ακόμα όμως και άλλο ένα στοιχείο που αποκαλύπτει πολλά.

Πρόκειται για μια υπεύθυνη δήλωση από μηχανικό της συγκεκριμένης εταιρίας πιστοποιήσεων. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχουν ελεγχθεί και τα 16 μηχανήματα του λούνα παρκ στις 3 Μαϊου του 2024. Μαζί και το μοιραίο Crazy Dance.

Ωαστόσο, ο μηχανικός εκεί δεν ελέγχει αν είναι κατάλληλα να λειτουργήσουν. Βεβαιώνει απλώς ότι δεν έχουν επικίνδυνα αέρια ή αιωρούμενες κατασκευές.

Η οικογένεια ζητάει να διερευνηθεί αν ο ιδιοκτήτης εμφάνιζε μια τέτοια υπεύθυνη δήλωση σαν απόδειξη ότι τα μηχανήματα του λούνα παρκ είναι ασφαλή.

Συνεπώς, αν ο εισαγγελέας διακρίνει ενδείξεις ενδεχόμενου δόλου μπορεί να μετατρέψει το πλημμέλημα σε κακούργημα πράγμα που ζητάει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του θύματος.

Φθηνή απομίμηση το Crazy Dance

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο παιχνίδι με όνομα «Crazy Dance» στο οποίο αποφάσισε να ανέβει ο 19χρονος στην «κούρσα θανάτου» του, ήταν απομίμηση ενός άλλου παιχνιδιού ψυχαγωγίας ιταλικής κατασκευής.

Μάρτυρας αποκάλυψε ότι το παιχνίδι παρέπεμπε στο πρωτότυπο αλλά επί της ουσίας δεν είχε καμία σχέση με αυτό που ήταν το κανονικό Crazy Dance.

«Πήγαν και βρήκαν ένα ιταλικό Crazy Dance, το έβγαλαν φωτογραφίες και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Η κίνησή αυτού στη Χαλκιδική είναι η ίδια με το ιταλικό, αλλά τα καθίσματα τα πήραν από συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Η θέση του 19χρονου που έσπασε ήταν από προηγούμενο συγκρουόμενο».

Οι καταγγελίες του χαροκαμένου πατέρα

Παράλληλα, μετά το τρισάγιο που έγινε  στην μνήμη του 19χρονου έξω από το φονικό λούνα παρκ, ο χαροκαμένος πατέρας κατήγγειλε ανοιχτά τον δήμο Κασσάνδρας πως είχε συναλλαγές με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Ο κ. Καμπαϊλής σε δηλώσεις του στην κάμερα είπε πως έχει έγγραφα στα χέρια του που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον επιχειρηματία.

Οι σχέσεις τους περιλαμβάνουν απευθείας αναθέσεις από το 2021 χωρίς να υπάρχει η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Αύριο Δευτέρα, ο πατέρας του 19χρονου θα καταθέσει τα έγγραφα στην εισαγγελία Χαλκιδικής, και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή της.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τον πόνο του, είπε πως αν η εισαγγελική αρχή δεν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες θα αναγκαστεί να παραβεί τον νόμο.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως το Crazy Dance που πήρε τη ζωή από το παιδί του, αρχικά αγοράστηκε από έναν επιχειρηματία στην Κατερίνη όπου εν τέλει το εγκατέλειψε το 2010.

Μετά το αγόρασε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ με σκοπό να το στείλει στη Βουλγαρία για ανακατασκευή, κάτι που δεν έκανε. Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως από το 2020, το συγκεκριμένο μηχάνημα έπαιρνε βεβαιώσεις για την αξιοπιστία του από μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση στον τεχνικό που υπέγραφε για την αξιοπιστία του Crazy Dance.