Σε μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησε πρώην υπάλληλος του λούνα παρκ στη Χαλκδική, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Εργαζόμενος που δούλεψε στον υπαίθριο χώρο αναψυχής που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο Πευκοχώρι, καταγγέλλει στο δελτίο ειδήσεων του MEGA πως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε κλεμμένα μηχανήματα από την Βουλγαρία. Τα «βούτηξε», όπως αναφέρει, από σκραπ, τα έβαζε και τα χρησιμοποιούσε κανονικά.

«Τα μηχανήματα όλα του […] 9 στα 10 είναι κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια».

Απαιτείται ειδική άδεια για τον χειρισμό των παιχνιδιών

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα, μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο όχι τώρα σε μία σκοποβολή, σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω, τα παιδικά έτσι, για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα, πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας.

Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Δεν ήταν ο πρώτος τραυματισμός

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δε μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», αναφέρει η καταγγελία.

Οι γονείς των παιδιών που επισκέπτονταν το λούνα παρκ της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που έκρυβαν παγίδες, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας.