Με μια απλή υπεύθυνη δήλωση φαίνεται ότι λειτουργούσε το μοιραίο παιχνίδι στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος Γιάννης όταν έσπασε το κάθισμα και σκοτώθηκε ακαριαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μια μέρα μετά το δυστύχημα ο δικηγόρος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας και κατέθεσε έγγραφα για τη λειτουργία και την καταλληλότητα του χώρου.

Συγκεκριμένα κατέθεσε μία αίτηση τεχνικού ελέγχου και πέντε υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικού από εταιρεία πιστοποίησης για την καταλληλότητα παιχνιδιών ανάμεσα σε αυτά και το μοιραίο παιχνίδι που ανέβηκε ο 19χρονος.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις που υπογράφει ο συγκεκριμένος μηχανικός εταιρείας είναι για παιχνίδια που έλεγξε ο ίδιος ωστόσο έχει ημερομηνία 3/5/2024. Σε καμία περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις δεν αποτελούν πιστοποίηση γι αυτά τα παιχνίδια.

Η οικογένεια του 19χρονου απορεί για το πώς ήρθε στο σημείο ο συγκεκριμένος μηχανικός και έβαλε την υπογραφή του για την καταλληλότητα του εν λόγω παιχνιδιού, του οποίου η κακή συντήρηση φαίνεται με γυμνό μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 19χρονου αναμένεται να κινηθεί νομικά τα επόμενα 24ωρα εναντίον του συγκεκριμένου μηχανικού πιστοποιήσεων παιχνιδιών λούνα παρκ, αφότου ολοκληρωθεί και η έρευνα του πραγματογνώμονα της οικογένειας.

Σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Πευκοχώρι και θα ακολουθήσει τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας στη μνήμη του 19χρονου Γιάννη.

Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα για το λούνα παρκ

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του «OPEN», ο δικαστικός πραγματογνώμονας έκανε αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι και παρέδωσε το πρώτο πόρισμα. Το έγγραφο φέρεται να αναφέρει πως το παιχνίδι άντεχε βάρος έως 60 κιλά σε κάθε κάθισμα, τη στιγμή που ο 19χρονος με τον αδερφό του ζύγιζαν μαζί 180 κιλά.

O τεχνικός σύμβουλος που όρισε ο πατέρας του 19χρονου, δήλωσε μετά την αυτοψία που έκανε στο παιχνίδι πως είδε μια απαράδεκτη κατάσταση. «Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και, πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες, οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης, είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες. Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες».