Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Το πρώτο πόρισμα έχει ήδη παραδοθεί, ενώ ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που σκοτώθηκε εκεί, διαμηνύει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του «OPEN», ο δικαστικός πραγματογνώμονας έκανε αυτοψία στο μοιραίο παιχνίδι και παρέδωσε το πρώτο πόρισμα. Το έγγραφο φέρεται να αναφέρει πως το παιχνίδι άντεχε βάρος έως 19 κιλά, τη στιγμή που ο 19χρονος με τον αδερφό του ζύγιζαν μαζί 180 κιλά.

Επίσης, ο πατέρας του 19χρονου επισκέφθηκε ξανά το μοιραίο σημείο και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεκαθάρισε: «Δεν θα μου ξεφύγουν, από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του. Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας».

Επιπλέον, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε δήλωσε μετά την αυτοψία που έκανε στο παιχνίδι πως είδε μια απαράδεκτη κατάσταση. «Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και, πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες, οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης, είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες. Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες».

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε ότι ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν τη δικογραφία για την υπόθεση.