Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Πολυγύρου πέρασε το πρωί της Δευτέρας 26/8 ο πατέρας του άτυχου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, για να παραδώσει ντοκουμέντα για το μοιραίο παιχνίδι.

Συνοδευόμενος από τον γιο του, που ήταν μαζί με τον 19χρονο Γιάννη στο μοιραίο «crazy dance», ο κ. Καμπαϊλής, όπως μετέδωσε το Mega, είπε πως θα δώσει στον εισαγγελέα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον γιο του.

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα, ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις. Το παλικάρι μου με ακολουθεί (σ.σ. ο γιος του που βρίσκεται δίπλα του και ήταν μαζί με τον άτυχο 19χρονο). Είναι ο μόνος που ξέρει τι έχει συμβεί. Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα που συμπληρωματικά αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Αρκετών. Λίγη υπομονή και θα μας δει σε λίγο ο εισαγγελέας», ανέφερε ο κ. Καμπαϊλής.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 19χρονου, κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας αλλά και του 58χρονου επιχειρηματία που διατηρούσε το λούνα παρκ.

Δεν θέτει θέμα οικονομικού σκανδάλου, καθώς οι δήμοι μπορούν να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες μέχρι 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, θέτει το ζήτημα ότι ο δήμος γνωρίζει τον επιχειρηματία, έχει δοσοληψίες και γνώριζαν για το εάν είχε ή όχι άδειες η επιχείρηση.