Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία που διαδραματίστηκε στο λουνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν έσπασε το κάθισμα του παιχνιδιού στο οποίο καθόταν.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, σύμφωνα με το «Mega», είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που έκρυβε το παιχνίδι «crazy dance» σε περίπτωση που η συντήρησή του δεν ήταν η κατάλληλη.

Το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια και χωρίς να έχει γίνει καν ο έλεγχος των παιχνιδιών που χρησιμοποιούσαν, για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες του υπαίθριου χώρου αναψυχής.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «MEGA» αποκαλύπτει ότι η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ανέφερε πως μπορεί να γίνει άκρως επικίνδυνο σε περίπτωση κακής ή μη συντήρησης.

Επίσης, ο χρόνος λειτουργίας του μηχανήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 35.000 ώρες, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

Η κατασκευάστρια εταιρεία συνιστούσε ειδική προσοχή στην περιοχή στήριξης του καθίσματος, για να μην εκτοξευθεί το άτομο που χρησιμοποιούσε το παιχνίδι. Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε σωστά, με αποτέλεσμα ο 19χρονος Γιάννης να χάσει τη ζωή του.