Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, στο οποίο κόπηκε το νήμα της ζωής του 19χρονου Γιάννη εξαιτίας των ακατάλληλων και ασυντήρητων παιχνιδιών.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «OPEN», την ημέρα της τραγωδίας ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ ενημέρωσε τους υπαλλήλους του υπαίθριου χώρου αναψυχής ότι θα γινόταν έλεγχος στα παιχνίδια από κάποιον μηχανολόγο-μηχανικό, για να αξιολογήσει την κατάσταση που βρίσκονται τα μηχανήματα.

Ο μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος για την αξιολόγηση. Ωστόσο, χωρίς καν να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια έδωσε την έγκριση και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την καταγγελία υπαλλήλου του λούνα παρκ.

Έκανε απλώς μια βόλτα στον χώρο, υπέγραψε κάποια χαρτιά και αποχώρησε

«Είχε έρθει να κάνει έλεγχο ένας. Δεν τον ήξερα προσωπικά. Την ίδια μέρα του δυστυχήματος, αλλά όχι το βράδυ. Ήταν να έρθει το πρωί και ήρθε το μεσημέρι. Πήγε, είδε το μηχάνημα, είδε λίγο το crazy dance και είπε “όλα καλά”. Δεν έκατσε.

Εκείνη τη μέρα ήταν να βάλουμε μπρος τα μηχανήματα. Αυτό είχαμε σαν ενημέρωση. Ήρθε, δεν χρειάστηκε να τα βάλουμε μπροστά, τα είδε με το μάτι, υπέγραψε, γιατί κρατούσε κάποια χαρτιά και έφυγε», αναφέρει ο εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Ο μηχανολόγος-μηχανικός, που πραγματοποιούσε επί σειρά ετών τον έλεγχο των παιχνιδιών στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική, αποκάλυψε πως φέτος δεν κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του υπαίθριου χώρου αναψυχής, για να ελέγξει τα παιχνίδια.

«Τον Μάιο του 2023 εγώ τα είδα τα μηχανήματα. Τότε τα μηχανήματα πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές. Η πιστοποίηση αυτή είχε ισχύ για έναν χρόνο ακριβώς, μέχρι τον Μάιο. Εγώ τώρα βλέπω ότι αυτό είναι μισοδιαλυμένο βασικά. Δεν ήταν έτσι αυτό. Δεν ήταν έτσι αυτά τα παιχνίδια.

Όλα τα μηχανήματα είναι παλιά, εντάξει. Τώρα για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο πρέπει να μην τα… πρέπει η συντήρησή του να είναι εντελώς πλημμελής», ανέφερε ο Γιάννης Οσανλής.

Εικόνες εγκατάλειψης και στο δεύτερο λούνα παρκ

Μόλις 200 μέτρα μακριά από το λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, ο ίδιος ιδιοκτήτης διατηρεί και δεύτερο, στο οποίο επικρατούν εικόνες εγκατάλειψης, με γυμνά καλώδια και σκουριασμένους πίνακες ηλεκτροδότησης.