Το δυστύχημα που έλαβε χώρα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική είναι ακόμα ένα περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί, το οποίο θέλησε απλά να διασκεδάσει, αλλά η διασκέδασή του κατέληξε σε τραγωδία…

Αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στην Ελλάδα. Ακόμα δύο ανήλικα παιδιά έχουν σκοτωθεί σε λούνα παρκ, ένας 13χρονος στο Ελληνικό και μια 14χρονη στον Αλμυρό, ενώ έχουν σημειωθεί τραυματισμοί σε λούνα παρκ στη Ναύπακτο και στου Ρέντη.

Ο 13χρονος που «έσβησε» σε λούνα παρκ στο Ελληνικό

Τον Απρίλιο του 2014, ένας 13χρονος βρήκε τραγικό θάνατο σε υπαίθριο λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού.

Το παιδί ήταν με την εννιάχρονη αδερφή του, η οποία τραυματίστηκε στο περιστατικό, σε ένα φουσκωτό κύλινδρο μέσα σε φουσκωτή πισίνα.

Ο πολύ δυνατός αέρας σήκωσε το κυλινδρικό μπαλόνι μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα παιδιά και το εκτόξευσε περίπου 30 μέτρα μακριά. Ο κύλινδρος, μέχρι να προσγειωθεί στο έδαφος, χτυπούσε σε κάγκελα, σιδεριές και άλλα παιχνίδια, με μοιραία κατάληξη τον θάνατο του 13χρονου.

Η 14χρονη που έπεσε από μεγάλο ύψος στον Βόλο

Το 2019, το θύμα ήταν μία 14χρονη, αυτή τη φορά σε λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου.

Το λούνα παρκ είχε στηθεί στο πλαίσιο εμποροπανήγυρης στην περιοχή. Η 14χρονη τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, καθώς είχε ανέβει στο λεγόμενο «χαλί».

Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, το κοριτσάκι έπεσε από μεγάλο ύψος, καταλήγοντας στη βάση άλλου παιχνιδιού και υπέστη βαρύτατα τραύματα που επέφεραν τον θάνατό της. Για τον θάνατο της 14χρονης ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στην ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, στον τεχνικό ασφαλείας και στον χειριστή του παιχνιδιού.

Οι τραυματισμοί παιδιών σε Ναύπακτο και Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Την ίδια χρονιά, ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο κεφάλι, όταν έπεσε από παιδικό τρενάκι που είχε στηθεί σε παζάρι στη Ναύπακτο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε λούνα παρκ στου Ρέντη. Το ατύχημα έγινε σε τρενάκι που περνούσε μέσα από το νερό.

Για το ατύχημα είχε προσαχθεί ο υπεύθυνος του πάρκου αναψυχής και διασκέδασης. Οι τραυματίες νοσηλεύθηκαν με τραύματα στο κεφάλι, τα άκρα, σπασμένα πλευρά, ενώ ένας υπέστη ρήξη σπλήνας.