Συνεχίζονται οι έρευνες στη Σύμη για τον Βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλι με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνισή του.

Στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετέχουν σωστικά συνεργεία, εθελοντές, ελικόπτερα, drones, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι γύρω από την περιοχή που εξαφανίστηκε ο 57χρονος, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία στο νησί της Ρόδου πλησιάζει τους 40 βαθμούς κελσίου.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε στοιχεία για το τι μπορεί να έχει συμβεί, είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε για κάτι άλλο», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας που δεν κατονομάζεται.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήλωσε στο Reuters ότι «μάλλον έπεσε στη θάλασσα και ξεβράστηκε ή έγινε κάτι άλλο. Είναι αδύνατο να βρίσκεσαι εκεί που γίνονται οι έρευνες. Είναι μια μικρή περιοχή και έχει ερευνηθεί ενδελεχώς. Έχουμε μηδενική εγκληματικότητα στο νησί μας. Είμαστε μια μικρή κοινότητα και είμαστε όλοι αναστατωμένοι».

Η εξαφάνιση του Μόσλι είναι πρώτο θέμα στην Βρετανία με τα μεγαλύτερα μέσα να έχουν πρώτη είδηση στις ιστοσελίδες τους την εξαφάνιση του 67χρονου παρουσιαστή.

Η σύζυγός του Κλερ Μπέιλι ειδοποίησε τις αρχές αφού ο σύζυγός της εξαφανίστηκε μετά από μια βόλτα που πήγε κατά μήκος ενός βραχώδους μονοπατιού μεταξύ της παραλίας του Αγίου Νικολάου και του χωριού Πέδι.

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι κλήθηκε την περασμένη Πέμπτη (06/06) από την αστυνομία, ώστε να συνδράμει στις έρευνες. Αρχικά, έξι πυροσβέστες, ένα όχημα και μια ομάδα drone στάλθηκαν από το κοντινό νησί της Ρόδου για να βοηθήσουν.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ο σκύλος Σκαρ, που έφτασε στη Σύμη με το πλοίο, το πρωί της Παρασκευής (07/06). Η Σκαρ είναι ειδικά εκπαιδευμένη να εντοπίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Ο αστυνομικός, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό είπε στην Mirror: «θα μιλήσω με την αστυνομία στο νησί και θα μας πουν πού να ψάξουμε. H Scar μπορεί να βρει κάποιον είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός».