Εντατικές έρευνες σε στεριά και θάλασσα πραγματοποιούνται στη Σύμη, όπου έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό 67χρονου βραβευμένου Άγγλου δημοσιογράφου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για διακοπές και από το μεσημέρι της Τετάρτης τα ίχνη του αγνοούνται.

Πρόκειται για τον Michael Mosley, Βρετανό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, παραγωγό και παρουσιαστή που εργάζεται για το BBC από το 1985 και ο οποίος μαζί με την 64χρονη σύζυγό του περνούσαν τις διακοπές τους στη Σύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η «Ροδιακή» το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγό του και φιλικό τους ζευγάρι, βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Στις 13:30, ο Michael Mosley αποφάσισε να επιστρέψει στο Γυαλό, πεζός. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Το πρωί της Πέμπτης, η σύζυγός του έκανε δήλωση εξαφάνισης του 67χρονου και οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν άμεσα. Σε αυτές συμμετέχουν αστυνομία και λιμενικό, μια εθελοντική ομάδα, η πυροσβεστική ενώ γίνεται και χρήση drone. Στο νησί αναμένεται να μεταβεί άμεσα και εκπαιδευμένος σκύλος που θα συνδράμει στις έρευνες.