Υλικά
- Μισό λίτρο γάλα
- 120 γραμμάρια ζάψαρι
- 20 γραμμάρια αλεύρι
- 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 γραμμάρια βανίλια
- 25 γραμμάρια ξύσμα πορτοκάλι
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Για το φύλλο5 φύλλακρούστας
- ζάχαρη
- σουσάμι
- βούτυρο Κέρκυρας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα με την μισή ζάχαρη και την βανίλια στην φωτιά να βράσουν.
- Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, κατόπιν ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει χυλός.
- Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά στην μπασίνα με τα αυγά το αλεύρι κ.α ανακατεύοντας πολύ καλά. μόλις αδειάσουμε όλο το γάλα στην μπασίνα το σουρώνουμε ξανά στην κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να πήξει! Αφού βράσει ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και βάζουμε την κρέμα στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά ενσωματώνουμε με την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος! Για το φύλλο
- Στρώνουμε σε ένα ταψί 5 φύλλα κρούστας που σε κάθε στρώση τα περνάμε με βούτυρο ζάχαρη και σουσάμι (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ακόμα και κανέλα)
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου! Πριν τα φουρνίσουμε τα κόβουμε σε σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε!