Υλικά
- 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- ¾ του ποτηριού χυµό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές κανέλα και γαρύφαλλα
- αλεύρι ζαχαροπλαστικής όσο χρειαστεί
- ανθόνερο, ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε µε τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αλεύρι.
- Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τους κουραµπιέδες και τους ψήνουµε.
- Όταν κρυώσουν τους ραντίζουµε µε ανθόνερο και τους πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.