Υλικά
- 500 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 30 γραμμάρια νες καφέ
- 20 γραμμάρια ζελατίνα
- 100 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 1300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Για σαβαγιάρ
- 360 γραμμάρια κρόκοι αυγών
- 240 γραμμάρια ασπράδια
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 70%
- 5 γραμμάρια μπέικιν
- λίγο βανίλια
- σιρόπι σαβαγιάρ
- -250 γραμμάρια νερό
- 250 γραμμάρια ζάγαρι
- Σιρόπι
- -20 γραμμάρια ποτό Αμαρέτο
- 10 γραμμάρια ποτό grand marnier
- 5 γραμμάρια νες καφέ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα να βράσει με τη μισή ζάχαρη και το νες καφέ.
- Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Στους 70 βαθμούς προσθέτουμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τους 82 βαθμούς όπου αποσύρουμε από την φωτιά.
- Ρίχνουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες, ανακατεύουμε και κατόπιν το μασκαρπόνε όπου ομογενοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.
- Αφού κρυώσει χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις. Σαβαγιάρ
- Χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια καλή μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το αφήνουμε να χτυπηθεί για δύο λεπτά.
- Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε τα κροκάδια, το αφήνουμε λίγο και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
- Σε ένα λεκανάκι έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν όπου ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ το ρίχνουμε σιγά – σιγά στον κάδο μαζί με τη βανίλια. Κόβουμε πάνω σε φύλα σιλικόνης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για έξι λεπτά περίπου
- Πριν τα ρίξουμε στο φούρνο τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το νες καφέ και το αφήνουμε να βράζει για δύο λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποτά.
- Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ με κρύο σιρόπι.