Υλικά

  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια κρόκους αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια νες καφέ
  • 20 γραμμάρια ζελατίνα
  • 100 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 1300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Για σαβαγιάρ
  • 360 γραμμάρια κρόκοι αυγών
  • 240 γραμμάρια ασπράδια
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό 70%
  • 5 γραμμάρια μπέικιν
  • λίγο βανίλια
  • σιρόπι σαβαγιάρ
  • -250 γραμμάρια νερό
  • 250 γραμμάρια ζάγαρι
  • Σιρόπι
  • -20 γραμμάρια ποτό Αμαρέτο
  • 10 γραμμάρια ποτό grand marnier
  • 5 γραμμάρια νες καφέ

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε το γάλα να βράσει με τη μισή ζάχαρη και το νες καφέ.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στους 70 βαθμούς προσθέτουμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τους 82 βαθμούς όπου αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες, ανακατεύουμε και κατόπιν το μασκαρπόνε όπου ομογενοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου.
  5. Αφού κρυώσει χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ελαφρές κινήσεις.
  6. Σαβαγιάρ
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια καλή μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το αφήνουμε να χτυπηθεί για δύο λεπτά.
  8. Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε τα κροκάδια, το αφήνουμε λίγο και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
  9. Σε ένα λεκανάκι έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν όπου ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ το ρίχνουμε σιγά – σιγά στον κάδο μαζί με τη βανίλια. Κόβουμε πάνω σε φύλα σιλικόνης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για έξι λεπτά περίπου
  10. Πριν τα ρίξουμε στο φούρνο τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
  11. Σιρόπι
  12. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το νες καφέ και το αφήνουμε να βράζει για δύο λεπτά.
  13. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποτά.
  14. Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ με κρύο σιρόπι.