Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • -1 κούπα σπορέλαιο
  • -1 κούπα ζάχαρη
  • -2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • -1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • -1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
  • -1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  • -1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • -1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • -Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • -Μια πρέζα αλάτι
  • -2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
  • -1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου. Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο.