Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- -1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- -1 κούπα σπορέλαιο
- -1 κούπα ζάχαρη
- -2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- -1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- -1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- -1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- -1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- -1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- -Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- -Μια πρέζα αλάτι
- -2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
- -1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου. Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο.