Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- -½ κιλό γαρίδες
- -2/3 φλιτζάνι λάδι
- -1 σκελίδα σκόρδο
- -Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- -αλάτι
- -πιπέρι
- -1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- -1 κουτί (500 γραμμάρια) ντομάτες
- -½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- -½ κιλό ζυμαρικά λιγουίνι
Εκτέλεση
Παίρνετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα ντομάτα, ώσπου να πήξει.
Σερβίρετε με τις γαρίδες και τη σάλτσα ντομάτα σε βαθύ πιάτο. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα ζυμαρικά να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.