Υλικά
- Για 2-4 άτομα
- -500 γραμμάρια πέννες
- -200 γραμμάρια τυρί του τόστ κομμένο σε κομματάκια
- -250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
- -250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- -1 κούπα μπρόκολο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- -250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον, το μπρόκολο χοντροκομμένο και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα.