Υλικά
- 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
- 20ml ελαιόλαδο
- 3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση
- 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.
Εκτέλεση
Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στη μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.