Υλικά
- Λίγο μαϊντανό
- 1 κανέλα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουτί κανελόνια άβραστα
- 450 γραμμάρια κιμά
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- 1 μικρή κρεμά γάλακτος
- Λια κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε λίγο λάδι τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, 1 τριμμένο ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματάκι μέσα. Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριέρα ψιλοκομμένη και το σκόρδο. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το ντοματάκι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει βράση.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, ρίχνουμε μια μικρή κρεμά γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε .
Όταν κρυώσει, τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Τα βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα βγάζουμε, ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.