Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • 6 κουταλάκια μέλι
  • 2 κουταλάκια μηλόξυδο
  • 1/2 κούπα αρακά βρασμένο
  • 2 καρότα βρασμένα κομμένα σε φέτες
  • 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς πέτσα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ με αέρα. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε ένα μιξ.

Έπειτα καλύψτε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο.

Συγχρόνως βράζετε τον αρακά με το καρότο σε καυτό νερό για 20 λεπτά, σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη.

Ψήστε για 8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ανακατέψτε το μέλι με το μηλόξυδο, μέχρι να διαλυθεί καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αλείψτε το με το μέλι.

Ψήστε το για 1 ακόμη λεπτό. Ξαναβγάλτε το και γυρίστε το από την άλλη πλευρά. Αλείψτε το με το υπόλοιπο μείγμα του μελιού και ψήστε για ακόμη 1 λεπτό ή μέχρι να είναι έτοιμο. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, αρακά και καρότα βρασμένα.

Για τον πουρέ πατάτας

Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.