Υλικά
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα και το ζεματάμε για 5 λεπτά.
Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε το κοτόπουλο να το σοτάρουμε για 10 λεπτά, έχοντας αλατοπιπερώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα, ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα μας.
Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα.