Υλικά
- Για το πέστο
- 4 ματσάκια βασιλικός
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο μικρή συσκευασία τορτελίνια με γεύση τυρί
Εκτέλεση Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τα τορτελίνια σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Δηλαδή, βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.