Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

sidagi.gr


Εκτέλεση

Παίρνουμε 3 μπανάνες σε κανονικό μέγεθος, τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Με έναν πολτοποιητή πατάτας ή πιρούνι, τις πατάμε και τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη) και ανακατεύουμε τα για 1 λεπτό.

Έπειτα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό μαζί με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να αποκτήσει το μείγμα μια κρεμώδη υφή.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα της μπανάνας μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Έπειτα, ρίχνουμε το πρώτο αυγό και ανακατεύουμε και μετά το δεύτερο και ξανά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και αναδεύουμε.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε λίγο. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συγχρόνως με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας σαν παχύρρευστος χυλός.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.