Υλικά
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
- 1 αυγό
- κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
- μπέικον σε κομματάκια
- αλάτι-πιπέρι
- 1 ½ κιλό σπαράγγια πλυμένα και κομμένα στις άκρες τους
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και τα στρώνουμε σε ταψί νούμερο 27 εκ. Ανάμεσα στα σπαράγγια, ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε πάνω από τα σπαράγγια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30.