Υλικά
- Για τις τηγανίτες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
- 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- από μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα
- 1 κουταλιά μέλι για το γαρνίρισμα
- Για τη σως σοκολάτας
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 115 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες
Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα, για να φουσκώσει ο χυλός. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το χυλό σε κουταλιές.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και αποκτήσουν καστανό χρώμα για 2 -3 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με σως σοκολάτας και άχνη ζάχαρη.
Για τη σως σοκολάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να λιώσουν και να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.