Υλικά
- Για τη βάση
- 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- Για την κρέμα σοκολάτας
- 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (625 γραμμάρια)
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70% κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για την κρέμα μπανάνας
- 4 μπανάνες πολτοποιημένες
- 1 κουταλιά του γλυκού άχνη ζάχαρη
- Για την επικάλυψη με σαντιγί
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη βάση
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.
Για την κρέμα σοκολάτας και τη συναρμολόγηση
Ζεσταίνετε μία κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε.
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος δηλαδή 1 1/2 κούπα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με τη σαντιγί απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας μέσα στη βάση μπισκότου, στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα μπανάνας και τέλος τη χτυπημένη σαντιγί.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Για την κρέμα μπανάνας
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομματάκια. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πολτός.
Για την επικάλυψη με σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.