Υλικά
- Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σκόνη ινδικής καρύδας
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- Για την επικάλυψη
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο γάλα ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα από αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.
Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.