Υλικά
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- 500 γραμμάρια πέννες
- 1 κούπα ελιές καθαρισμένες και κομμένες
- 200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό (με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι) και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.