Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
100 γρ. αλεύρι Νο. 2
½ λίτρο γάλα πλήρες
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
1 βανίλια
60 γραμμάρια κρέμα μερέντας φουντουκιού
Για τη ζύμη
150 γραμμάρια αλεύρι Νο. 2
200 ml νερό
5 γραμμάρια αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
Για την επικάλυψη
150 γραμμάρια κουβερτούρα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ρευστή όχι καυτή.
Για τη γέμιση
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα φουντουκιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Για τη ζύμη
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα καλά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ανοξείδωτο σκεύος μέχρι να κρυώσει.
Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και σε ταψί κόβουμε εκλέρ μήκους 6 εκ και πλάτους 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα φουντουκιού και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με την ρευστή κουβερτούρα. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε τα εκλέρ στη συντήρηση.