Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
60 ml άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού ψίχα από ξερό ψωμί τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 αυγά
1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 κούπα βραστό καλαμπόκι πουρέ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το καλαμπόκι για 15 λεπτά και μετά το χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο νεράκι ώστε να γίνει πουρές. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το τρίβουμε στον τρίφτη και το στύβουμε καλά. Σε ένα πιάτο, χτυπάμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ελαφρά τα αυγά. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου.
Σε ένα μπολ βάζουμε 1/4 φλιτζανιού ψίχα από ξερό ψωμί τριμμένη, το πουρέ καλαμποκιού, το κρεμμύδι, το σέλινο. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας από το μείγμα των υλικών. Πλάθουμε αυτή την ποσότητα ζύμης με τα χέρια μας και σχηματίζουμε μια τηγανίτα πάχους 5 εκατοστών.
Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 16 τηγανίτες. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε μέσα τις μισές από τις τηγανίτες αραιά,αφήνοντας δηλαδή χώρο ανάμεσα τους.
Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αμέσως μετά, με ένα πιρούνι τις γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούν περίπου 3-4 λεπτά για να ψηθούν.
Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να ψήσουμε και τις υπόλοιπες. Βάζουμε πάνω από κάθε τηγανίτα μια κουταλιά γιαούρτι.
Ανακατεύουμε στο γιαούρτι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές.