Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη πίτας ή τάρτας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/3 φλιτζάνι sour cream
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 πρέζα κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Σε ταψί για τάρτες καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τη ζύμη για πίτα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 4 λεπτά στους 220 βαθμούς.
Συγχρόνως ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήνουμε στη άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα μαζί με τη sour cream, το αλατοπίπερο, κάρδαμο και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στη ζύμη και καλύπτουμε με το μείγμα αυγού. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις.