Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα μύρτιλλα φρέσκα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Για το σιρόπι
  • 1/2 χυμός λεμόνι
  • 2 κούπες μύρτιλλα
  • 1 φλιτζάνι μέλι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θρυμματισμένο ανθότυρο, τα μύρτιλλα, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο και τα φρούτα από την κομπόστα χωρίς το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.

Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για το σιρόπι

Ζεσταίνουμε για λίγο όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τις τηγανίτες.