Υλικά
- 120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
- 20 βρασμένα κανελόνια
- 200 φρυγανιά τριμμένη
- 250 ml μαγιονέζα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια για 5 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν και να μην είναι τελείως σκληρά.
Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα που βράσαμε τα κανελόνια και ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον, ενώ αλατοπιπερώνουμε.
Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα.
Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολ μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.