Υλικά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά.