Υλικά
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και να και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Τοποθετήστε τη βρώμη, καρύδα, αμύγδαλα, κολοκυθόσπορους, ζάχαρη, κανέλα, αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετήστε το σιρόπι ζάχαρης, το λάδι καρύδας και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε πάνω στο μείγμα των δημητριακών και ανακατεύουμε μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένα.
Απλώστε το μείγμα σε ένα μακρόστενο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, να σπάσετε τα δημητριακά σε μικρές μάζες αν χρειαστεί, τότε αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες. Σερβίρετε με γάλα και μύρτιλλα.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια δημητριακά βρώμης
3/4 φλιτζανιού ψίχα καρύδας τεμαχισμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αμύγδαλα
1/3 φλιτζάνι κολοκυθόσποροι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 φλιτζάνι καθαρό σιρόπι ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι εκχύλισμα καρύδας
Μύρτιλλα για το σερβίρισμα