Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 7 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στη μέση χωρίς κόκαλα
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και τις πιπεριές. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε με το βασιλικό και αλατοπιπερώστε.

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε το αλεύρι και τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το αλεύρι, τα αυγά και στη συνέχεια την τριμμένη φρυγανιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.

Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τα καρότα και τις πατάτες. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα, μέχρι το τυρί να λιώσει.

Αν το κοτόπουλο μας έχει μαγειρευτεί το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις πατάτες άλλο ένα τέταρτο, μέχρι να μαλακώσουν.