Υλικά

  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • ένα ποτηράκι βότκα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι προαιρετικά

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.

Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.