Υλικά

  • 750 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου από το στήθος
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού ελαφριά γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα δαμάσκηνου
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 4 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα κολίανδρου

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους περίπου 3 εκ. Κατόπιν, το βάζετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σκεπάστε και τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Πάρτε 20 καλαμάκια και περάστε τους κύβους κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι και τις πιπεριές από μέσα για να γίνουν τα σουβλάκια.

Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα συχνά, δηλαδή για περίπου 25 λεπτά ή σε σχάρα για 15 λεπτά.

Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και ρύζι.