Υλικά

  • 1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
  • 2 κούπες στήθος κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Κατόπιν σουρώνουμε το κοτόπουλο από το νερό και το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής. Με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στη χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.