Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές φυτική μαργαρίνη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά. Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.

Τοποθετείτε λίγο-λίγο επάνω σε μάρμαρο ή μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια σε ψιλά κομματάκια.

Το βάζετε σε βαθιά σουπιέρα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο και στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.

Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο-λίγο, πλάθετε σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό.

Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε φυτική μαργαρίνη ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.