Υλικά

  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Βράζετε για 8 λεπτά.

Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα να γίνει κρέμα με τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το παστίτσιο.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί.