Υλικά
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Βράζετε για 8 λεπτά.
Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα να γίνει κρέμα με τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το παστίτσιο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.
Σερβίρετε και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί.