Υλικά
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε νερό περίπου 2 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 3 λεπτά .
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα να πήξει και να πάρει σκούρο χρώμα, για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνετε το μείγμα του αυγού σιγά-σιγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και το βάζετε σε ατομικά κεραμικά φορμάκια.
Τοποθετήστε τα φορμάκια στο ταψί με το νερό και τα βάζετε στο φούρνο.
Ψήστε 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα να κρυώνουν για 1 ώρα.
Σερβίρετε ή βάζετε στο ψυγείο όπου και διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες.