Υλικά
- Για τη ζύμη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνουμε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ με το φτερό.
Μετά κρατάμε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνουμε και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Πλάθουμε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.