Υλικά

  • 4 φιλέτα σφυρίδα
  • 300 γραμμάρια ρεβίθια
  • Μία ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
  • Μία πράσινη, κομμένες σε κυβάκια
  • Ένα καρότο ψιλοκομμένο
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ένα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτες πορτοκαλιού για γαρνιτούρα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια κουταλιά σούπας αλάτι. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας σόδα.

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να ξεπλύνουμε στη συνέχεια πολύ καλά με άφθονο νερό.

Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό για να βράσουν καλά, όχι όμως να χυλώσουν. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με τα φιλέτα από τη σφυρίδα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό και σκεπάζοντας το πυρέξ.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα. Γαρνίρουμε με 2 φέτες πορτοκαλιού σε κάθε σφυρίδα.