Υλικά
- 100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας καφέ espresso, ή άλλο δυνατό καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κρασί Marsala ή ρούμι
- 2 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τον καφέ και τη σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα, τα αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αφαιρούμε από την εστία.
Στη συνέχεια μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε το ρούμι μαζί με τη ζάχαρη, τους 2 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα μας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Έπειτα, ενώνουμε την κρέμα αυγού με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε δυνατά την κρέμα γάλακτος με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και σφίξει σε σαντιγί.
Στη συνέχεια ενώνουμε τη μισή σαντιγί με το μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν. Αμέσως μετά ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι αποκτήσει απαλή υφή το μείγμα μας.
Κατόπιν βάζουμε τη μους μέσα σε ένα κορνέ, τη ρίχνουμε σε ένα ποτήρι και σερβίρουμε.