Υλικά
- 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά μεγάλη καυτερή ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
- 2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
- 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
- 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
- λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κονσέρβα κον-κασέ
- 2 κύβοι ζωμό βοδινό
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα και ξεβγαλμένα
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για το σερβίρισμα προαιρετικά
- Ένταμ ή γραβιέρα
- καυτερές πιπεριές
- κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει, ρίχνετε το μοσχάρι και το αφήνετε να τσιγαριστεί πολύ καλά το κρέας για αρκετά λεπτά.
Όταν θα έχει ροδίσει καλά, το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε το τσίλι, το κύμινο και τα λουκάνικα, τα τηγανίζετε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνετε το κρέας με τη ρίγανη, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το ζωμό αφού τον έχετε αραιώσει με νερό.
Μόλις το νερό πάρει μία βράση, σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 60 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το μοσχάρι.
Ρίχνετε μέσα το φασόλια και ανακατεύετε για 5 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ένταμ ή γραβιέρα και κρέμα γάλακτος (ελάχιστη) και σερβίρετε με ρύζι με σταφίδες, κάσιους και καλαμπόκι.